Държавният глава Румен Радев прие на Дондуков“ 2 представители на

...
Държавният глава Румен Радев прие на Дондуков“ 2 представители на
Коментари Харесай

Президентът изрази надежда преговорите за кабинет да не изместват фокуса от законодателната дейност на Парламента

Държавният глава Румен Радев одобри на „ Дондуков “ 2 представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “. Излъченият от тях претендент за министър-председател Николай Денков върна несбъднат предоставения му от президента изследователски мандат за сформиране на държавно управление. В срещата взе участие вицепрезидентът Илияна Йотова.

По време на диалога бяха разисквани опциите и отговорността на парламентарните групи за съставяне на постоянен кабинет в сегашния парламент при връчване на трети мандат. Президентът изрази вяра договарянията за сформиране на държавно управление да не изместват фокуса от законодателната активност на Народното събрание. Румен Радев означи нуждата от приемане на законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, както и антикорупционния закон и този за отговорността на основния прокурор, свързани с приемането на страната ни в Шенген.

По-рано " Продължаваме промяната " върна на президента втория изследователски мандат за сформиране на кабинет несбъднат.

Следва президентът Румен Радев да реши по кое време да връчи третия мандат и на коя политическа мощ. Това ще бъде и последният опит за сформиране на кабинет в границите на 48-ото Народно събрание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР