Държавният глава Румен Радев говори след участието си в събитието

...
Държавният глава Румен Радев говори след участието си в събитието
Коментари Харесай

Радев: Парламентарно представените партии търсят да назначат свой човек за главен прокурор

Държавният глава Румен Радев приказва след присъединяване си в събитието " Зеленият преход на страните от ЦИЕ ". В него присъединяване взе и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

" Това, което се случва сега, подухва подозрения, че парламентарно показаните партии търсят да назначат собствен човек в стола на основния прокурор ", сподели президентът.

Радев разяснява и избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор: „ Виждаме по какъв начин загърбва своите правила и достолепие, с цел да вземеш властта, прегръщайки най-големите си съперници. Това се трансформира в сложна задача ”. Според него функционалността краткотрайно изпълняващ основен прокурор е извънредно комфортна за задкулисието. Радев бе безапелационен, че назначението на Сарафов не минава през детайлната процедура за избор на основен прокурор и през декрет на президента. " В същото време той се употребява с всички пълномощията на основен прокурор ", добави президентът.

Който предлага премахването на фигурата на основен прокурор, би трябвало доста ясно да съобщи по какъв метод ще бъде устроена цялата работа в прокуратурата, счита президентът. По думите му за сходна смяна би трябвало да бъде свикано Велико Народно заседание.

Държавният глава не подмина и тематиката за войната в Украйна. По думите му страната ни не е част от самодейността за 1 млн. снаряда. Според Румен Радев, в случай че държавното управление вземе това решение, това ще е неточност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР