Държавният глава Румен Радев е издал указ за гласуването на

...
Държавният глава Румен Радев е издал указ за гласуването на
Коментари Харесай

Извънредно: депутатите гласуват още утре кабинета „Денков – Габриел“

Държавният глава Румен Радев е издал декрет за гласуването на оферти от ПП-ДБ кабинет, а ръководителят на Народното събрание насрочи изключително съвещание за на следващия ден.

„ На съображение на член 99, алинея 4 от Конституцията на Република България, предлагам на 49 Народно заседание да избере Николай Денков Денков за министър-председател на Република България “, се споделя известието, като е посочено, че указът е публикуван през днешния ден, 5 юни 2023 година

Председателят на Народното събрание Росен Желязков привиква изключително съвещание на Народното събрание на 6 юни 2023 година от 13.00 часа. Разпореждането е на съображение член 78, т.1 от Конституцията.

В дневния ред са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България.

„ Процедурата е позната – показва се претендентът за министър-председател, а той показва претендентите за министри и структурата на кабинета “, сподели Желязков. По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо послание и декларация или да показа целите на ръководството, след което има опция за спор и се организират гласуванията – за министър-председател, за конструкция на кабинет и за персоналния състав, посочи Желязков.

На въпрос дали е оптимист, че постоянният кабинет ще бъде подсилен в пленарната зала, ръководителят на Народното събрание съобщи, че има декларирано политическо болшинство. Желязков изрази вяра, че бъдещото постоянно държавно управление ще бъде по-успешно от последното такова през последните две години.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР