Държавният глава на Унгария Каталин Новак предупреди, че НАТО не

...
Държавният глава на Унгария Каталин Новак предупреди, че НАТО не
Коментари Харесай

Президентът на Унгария: НАТО не трябва да допуска въвличане в конфликта в Украйна

Държавният глава на Унгария Каталин Новак предизвести, че НАТО не би трябвало да позволява замесване в спора в Украйна, а Европа би трябвало да намерения за своето оцеляване. Говорейки в сряда вечерта на среща с задгранични посланици в Будапеща, тя означи, че по тези въпроси решенията би трябвало да бъдат подбудени от прагматични съображения, оповестява осведомителната организация MTI .

Новак напомни, че въоръженият спор в Украйна продължава от към година. " Трябва да бъдем прагматични по този въпрос, само че би трябвало да мислим и за оцеляването на Европа. Организацията на Северноатлантическия пакт би трябвало да стои настрани от войната, да не разрешава на страстите да вземат връх и да бъде въвлечена в спора ", означи президентът на Унгария.

Обръщайки се към посланиците, тя акцентира, че Унгария разчита на схващане от други страни. " Различните култури взимат разнообразни решения по разнообразни способи, само че Унгария ги почита. В подмяна чака същото - почитание към нейната просвета и нейните решения “.

От самото начало на украинския спор Унгария осъди дейностите на Русия, само че, за разлика от други страни от НАТО, отхвърли да достави оръжия на Киев. Будапеща поредно приканва за спокойно споразумяване на спора в Украйна посредством договаряния и предизвестява против стъпки, водещи до ескалация на военните дейности. В същото време Унгария дава филантропична помощ на Украйна и оказва помощ на украинските бежанци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР