Държавният глава на САЩ Джо Байдън поздрави сръбския президент Александър

...
Държавният глава на САЩ Джо Байдън поздрави сръбския президент Александър
Коментари Харесай

Байдън поиска от Вучич да положи усилия за нормализирането на отношенията с Косово

Държавният глава на Съединени американски щати Джо Байдън поздрави сръбския президент Александър Вучич за 15-и февруари, националния празник на страната, и изяви вярата, че ще бъдат реализирани всеобхватни съглашения за нормализирането на връзките с Косово, оповестяват сръбските вестници.

Байдън посочи, че Съединени американски щати остават „ непоколебими “ във връзка с постигането на всеобхватно съглашение, което ще докара до нормализиране на връзките с Косово и което е фокусирано върху взаимното признание на двете страни.

Президентът на Съединени американски щати добави, че поддържа напълно и европейската интеграция на Сърбия.

„ Ценим изключително доста и близкото си съдействие във връзка с борбата с пандемията от ковид “, споделя още Байдън в своето приветствено писмо.

Малко по-късно Вучич благодари за поздравлението и съобщи, че признание на Косово не е записано в нито един акт на нито една международна организация, нито на Европейски Съюз, в нито една резолюция.  " Разбираме, че това е американската политика, имаше опити тази фраза да се наложи като нещо, което би трябвало да бъде приемем като дефинитивно решение. Вече споделих в лицето им в Белия дом какво мисля за взаимното признание и отговорът ми няма да бъде друг ", съобщи президентът на Сърбия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР