Държавният глава иска да се заяви алтернатива и да спечели

...
Държавният глава иска да се заяви алтернатива и да спечели
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Президентът хвърля мост към дясните избиратели

Държавният глава желае да се съобщи опция и да завоюва освен последователи вляво, само че и да хвърли мост вдясно. Тази теза застъпи Андрей Райчев, който дружно с Юлий Павлов разясниха в ефира на " Важното, казано на глас " по bTV Радио изявлението на президента Румен Радев в " Лице в лице ".
Президентът: Борисов поставя неистови старания да ни избави от Борисов Той прикани за „ конкурентност, бистрота, отчетност и отговорност ”
Пред Цветанка Ризова президентът заяви, че ще внесе конституционни промени. Много съм песимистичен по отношение на опцията промени в Конституцията да минат в това Народно заседание, изключително в частта за правосъдната система, разяснява Павлов. Според Райчев президентът схваща, че без ГЕРБ няма да успее да промени каквото и да е, само че подхваща стъпката, с цел да се съобщи опция.
Радев: Борисов се сети за следствието на основния прокурор чак в своя залез Според президента предложенията на ръководещите няма да решат казуса
Социологът уточни, че има проблем в правосъдната система, само че няма причина да бъде издирван действен надзор върху основния прокурор, а не въведем опция за импийчмънт на основния прокурор. Той (главният прокурор) може да полудее, тогава какво го вършим, попита Райчев.

От своя страна Юлий Павлов съобщи, че бързината, с която държавното управление реагира на рецензиите на Венецианската комисия, не даде опция да бъдат осмислени нещата. Досега беше параграф 22, в този момент се пробват да го раздерат, добави Павлов.
Борисов за Радев: Няма да разясня думите на един опозиционен водач „ Гледах единствено една минута от неговото изявление и отидох да играя футбол ”, съобщи министър председателят
Райчев изясни, че президентът е можел да бави топката с подписването на указа за назначение на Иван Гешев и да " скапе " страната, само че не е желал да го прави. Според него е ясно, че на изборите през 2021 година Радев ще взе участие и изостря връзките си с премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

Президентът се пробва да бъде гласа на опозицията и гласа на недоволните от това държавно управление, разяснява Юлий Павлов. По думите му някои от изказванията на президента са на ангро. Според Райчев огромната заплаха е от ден на ден хора да считат, че изборите са нечестни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР