Държавният фонд „Земеделие“ превежда по сметките 4,5 млн. лв. (4

...
Държавният фонд „Земеделие“ превежда по сметките 4,5 млн. лв. (4
Коментари Харесай

Пчеларите получават 4,5 млн. лева по de minimis

Държавният фонд „ Земеделие “ превежда по сметките 4,5 млн. лева (4 496 235 лева.) на 4 408 пчелари по държавна помощ de minimis (минимална помощ), оповестиха от ДФЗ.
Подпомагане получават 601 101 пчелни фамилии, като размерът на дотацията за едно възлиза на 7,48 лева ДФЗ съумя да обработи документите на земеделските стопани единствено за 4 работни дни след привършване на приема, който изтече на 18 октомври. С решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие”, за застраховане на финансирането, бе разпределен бюджет от 4,5 млн. лева
Помощта се дава на аграрни стопани, които имат минимум 20 пчелни фамилии. Те би трябвало да са осъществили първокласен пчелен мед през 2018 и/или през 2019 година Продукцията им следва да дава отговор на условията, заложени както в Закона за пчеларството, по този начин и в Наредбата за условията към пчелния мед, предопределен за човешка консумация.
Финансовото подкрепяне, което пчеларите получават по линия на минималната държавна помощ, ще покрие част от годишния им разход за развъждане на пчелно семейство. Подкрепата има за цел да компенсира направените от стопаните разноски за зазимяването на кошерите и за справяне с следствията от неподходящите климатични условия, довели до ниски добиви на пчелен мед.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР