Държавният департамент на САЩ включва Северен поток -2 и Турски

...
Държавният департамент на САЩ включва Северен поток -2 и Турски
Коментари Харесай

САЩ вкарват „Турски поток” и „Северен поток

Държавният департамент на Съединени американски щати включва " Северен поток -2 " и " Турски поток - 2 " измежду плановете, попадащи под наказания, заяви ТАСС.

Целта е " противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания ", е декларирал държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео в изявление пред медиите в американското външно министерство.

Според Майк Помпео тези планове се явяват " основен инструмент на Кремъл за употреба и уголемение на зависимостите на Европа от съветските енергийни запаси ".

" Държавният департамент обновява управлението по CAATSA, включвайки в него " Северен поток " и втората тръба на " Турски поток -2 " /б.р - разклонението, което минава през България/. Тези дейности носят риска за попадане под наказания на вложения или други действия, свързани с тези съветски енергийни тръбопроводи ", е декларирал Помпео.

" Това е недвусмислено предизвестие към фирмите, които спомагат на съветските планове с пагубно въздействие и които вземат присъединяване в тях, за това, че присъединяване им е неприемливо - излизате в този момент от тези планове или рискувате да има последици ", е предизвестието, идващо от Помпео.

Според него " Северен поток -2 " ии " Турски поток " " не се явяват търговски планове ".

" Те са главен инструмент на Кремъл за употреба и уголемение на зивисимостта на Европа от съветските енергоносители, инструмент, който подкопава Украйна, блокира преноса на газ през тази критически значима демократична страна, инструмент, който подкопава трансатлантическата сигурност. Съединени американски щати са постоянно подготвени да оказват помощ на нашите европейски другари да задоволят енергийните си потребности ", е декларирал още държавният секретар, представен от ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР