Държавният департамент на САЩ поднови разследването по делото, свързано с

...
Държавният департамент на САЩ поднови разследването по делото, свързано с
Коментари Харесай

Подновяват разследването срещу Хилъри Клинтън

Държавният департамент на Съединени американски щати възобнови следствието по делото, обвързвано с воденето посредством персонален мейл сървър на публична преписка от Хилари Клинтън, в качеството й на държавен секретар през 2009-2013 година, оповестява РИА Новости, базирайки се на „ Washonton Post “. По данни на изданието през последните седмици проверяващите от Бюрото за дипломатическа сигурност (звено на Държавния департамент) са се свързали със 130 някогашни и сегашни чиновници на Държавния департамент, които са били известени, че имейлите, които са изпратили преди няколко години, са получили със задна дата гриф за сигурност и в този момент съставляват " евентуални нарушавания на сигурността. "
Отбелязва се, че проверяващите са почнали да се свързват с някогашни чиновници на организацията по външни работи преди към 18 месеца, след което те са „ прекратили напъните “, само че още веднъж са почнали работата си по случая предишния месец. Според обявата сходно „ повдигане на звук “ към случая съставлява „ нов фронт “, в който администрацията на Тръмп може да се изправи против обвинявания в потребление на власт против своите политически съперници.

 Отбелязва се обаче, че хората, които в този момент са в полезрението на следователите, не са изправени пред наказателно гонене, само че доста от тях се притесняват, че резултатите от следствието биха могли да навредят на репутацията им. Държавният департамент съобщи, че следва общоприетия протокол в следствието, което стартира при администрацията на Обама. " Това няма нищо общо с това кой е в Белия дом ", е декларирал върховен държавен чиновник пред изданието. Клинтън, която бе държавен секретар през 2009-2013 година, води своята публична преписка посредством персонален мейл сървър.

През 2015-2016 година ФБР организира следствие дали е допустимо приключване на класифицирана информация. Според резултатите от следствието ФБР не открива закононарушения в дейностите на Клинтън. Новините за прекъсването, възобновяването и повторното прекъсване на следствието против Клинтън оказаха огромно въздействие върху известността на Клинтън преди президентските избори през 2016 година, които някогашният държавен секретар загуби от Доналд Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР