Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че злонамерено използва православната

...
Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че злонамерено използва православната
Коментари Харесай

САЩ: Русия използва злонамерено православието

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че злонамерено употребява православната еднаквост, с цел да прокарва геополитическите си ползи.

Говорителят на Държавния департамент съобщи, че " Русия е ангажирана в секрети и очевидни злонамерени опити да инструментализира православната еднаквост, с цел да задоволи личните си геополитически ползи, с поддръжката на избрани православни църкви и други водачи, като в същото време подкопава други вероизповедания ".

Освен това американският чиновник акцентира смисъла, което Съединените щати отдават на насърчаването и отбраната на религиозните свободи. " Защитата на свободата на религията или убежденията, в това число свободата на религиозните малцинства, остава основен детайл от външната политика на Съединени американски щати ", сподели още той.

„ Хората би трябвало да бъдат свободни да вземат решения по отношение на метода, по който показват религиозните си убеждения, без външна интервенция, в това число от страна на непознати държавни управления ", сподели представителят на Държавния департамент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР