Държавният департамент на САЩ е одобрил възможна продажба на хеликоптери

...
Държавният департамент на САЩ е одобрил възможна продажба на хеликоптери
Коментари Харесай

Държавният департамент одобри възможна продажба на хеликоптери „Апачи за $12 млрд. на Полша

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил допустима продажба на хеликоптери „ Апачи " и съоръжение за тях на Полша, а договорката е на стойност 12 милиарда $, заяви през днешния ден Пентагонът, представен от Ройтерс.

Държавата членка на НАТО Полша е поискала да получи 96 щурмови хеликоптера „ Апачи " и съответното съоръжение за тях, в това число 1844 ракети „ Хелфайър " и 508 ракети „ Стингър ", добави Пентагонът.

Полша направи укрепването на бойните качества на своите въоръжени сили собствен приоритет след началото на съветската инвазия в прилежаща Украйна, показва Ройтерс.

Агенцията за съдействие в отбранителната сигурност на Пентагона е уведомила през днешния ден американския Конгрес за вероятната оръжейна договорка.

Въпреки утвърждението на Държавния департамент, в уведомлението не се показва, че е подписан контракт или че са приключили договарянията.

Пентагонът уточни, че фирмите „ Боинг " и „ Локхийд Мартин " са основните реализатори на оръжейната поръчка.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР