Държавният департамент на САЩ е дал зелена светлина за възможна

...
Държавният департамент на САЩ е дал зелена светлина за възможна
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ одобри продажба на системи за дистанционно миниране на Тайван

Държавният департамент на Съединени американски щати е дал зелена светлина за допустима продажба на тайванските управляващи на системи за отдалечено миниране Vulcan на стойност към 180 милиона $, заяви South China Morning Post (SCMP) в четвъртък. „ Министерството на защитата на Тайван разгласява изказване, в което се споделя, че договорката ще стартира да се извършва след месец и системата Vulcan ще разреши на острова да усили способността за водене на асиметрична война, което прави силите му по-маневрени “, отбелязва изданието. От американска страна в договорката вземат участие Northrop Grumman Corporation и Oshkosh.

Тайпе също по този начин сподели, че честата военна активност на Пекин покрай Тайван съставлява сериозна опасност за острова, а продажбите на оръжие от Съединени американски щати способстват за районния мир и непоклатимост.

South China Morning Post напомня, че законите на Съединени американски щати изискват от администрацията да уведомява Конгреса за продажби на оръжие над избрана сума. Подобни формалности обаче няма да са нужни, в случай че конгресмените дадат импровизирано утвърждение на Държавния департамент и Пентагона да пристъпят към договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР