Държавният дълг на Франция се е увеличил до безпрецедентните 114,1%

...
Държавният дълг на Франция се е увеличил до безпрецедентните 114,1%
Коментари Харесай

Държавният дълг на Франция с рекорден ръст

Държавният дълг на Франция се е нараснал до невижданите 114,1% от брутния вътрешен артикул в края на юни. Това заяви националната статистическа работа на страната.

В парично изражение държавният дълг към този момент доближава 2,638 трилиона евро, като се е нараснал по отношение на края на март с 12,7 процентни пункта или 113,4 милиарда евро. Това е най-големият напредък на държавната задлъжнялост на Франция откогато стартира да се води тази статистика през 1995 година

Рязкото увеличение на държавния дълг частично се дължи на мощното покачване на разноските на редица ведомства, отбелязва статистическата работа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Върховенството на закона ще бъде аршин за достъп на държа...

Средствата са били ориентирани към финансиране на нужните ограничения в изискванията на санитарната рецесия, провокирана от ковид. Разходите на хазната са били свързани с финансиране и на огромната стратегия за погашение на компенсации за безработица.

Същевременно държавното управление е било насила да отсрочи за по-късна дата заплащането на обществени вноски от фирмите, като намаляване се регистрира и в данъчните доходи. В резултат от тези фактори задлъжнялостта на системата за обществено обезпечаване е повишена с 85 милиарда евро, отбелязва ТАСС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР