Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както

...
Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както
Коментари Харесай

Министър Николай Денков: Изпитите ще се проведат, както са п...

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планувани и проведени от досегашния екип на министерството. Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който през днешния ден пое поста от своя предходник Красимир Вълчев.

Проф. Денков увери, че през идните месеци няма да има внезапни промени в политиките на министерството, защото съществена задача на служебното държавно управление е да обезпечи равномерен преход към идващия постоянен кабинет. Новият екип в Министерството на образованието и науката (МОН) ще продължи всички потребни начинания и ще се опита да форсира работата в няколко области с капацитет.

Министър Денков благодари на Красимир Вълчев и неговия екип за постигнатото през миналите четири години и даде обещание цялостна бистрота и гласност на работата в МОН през идващите няколко месеца.

„ Може би съм единственият министър, който сдава властта на този, от който я е поел “, сподели Красимир Вълчев при предаването на поста. И акцентира положителната последователност в ръководството на просветителната система. Той изрази вяра, че, както и при предходния длъжностен мандат, проф. Денков и неговият екип ще допринесат за развиване на част от дейностите и политиките на МОН, макар ограничавания небосвод на мандата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР