Държавните медии на Северна Корея в петък осъдиха пристигането на

...
Държавните медии на Северна Корея в петък осъдиха пристигането на
Коментари Харесай

КНДР осъди като провокация самолетоносач на САЩ в Южна Корея

Държавните медии на Северна Корея в петък осъдиха идването на американски самолетоносач в Южна Корея като  военна провокация, която може да докара до " неотменими, пагубни условия ", оповестява " Ройтерс ".

USS Ronald Reagan и неговата ударна група дойдоха в южнокорейското пристанище Пусан в четвъртък за петдневни учения на съдружниците, само че и проява на мощ против Северна Корея.

Официалната осведомителна организация на Северна Корея KCNA съобщи, че американската скица за нуклеарна офанзива против нейната страна е достигнала " най-сериозната фаза ", което значи, че " експлоадирането на нуклеарна война излиза на напред във времето ".

" Това е неприкрита военна провокация, която води обстановката до неотменими пагубни условия ", сподели KCNA в коментар.

Силите на Съединени американски щати и Южна Корея проведоха засилена поредност от военни учения тази година, включващи американски самолетоносачи , подводници и авангардни бомбардировачи, с цел да отговорят по-добре на разрастващите се нуклеарни и ракетни закани от Северна Корея. Северна Корея назовава ученията подготовка за навлизане.
 КНДР се възмути, че Съединени американски щати я дефинира за непрекъсната опасност
КНДР се възмути, че Съединени американски щати я дефинира за непрекъсната опасност

Южна Корея разкритикува прибавянето на развиването на нуклеарните сили в конституцията на Северна Корея

В случай на идна нуклеарна офанзива Пхенян ще предприеме " нужните дейности ", както е залегнало в нуклеарната му теория, обещавайки " подробно да възпира и отблъсква неистовите ходове на Съединени американски щати и техните марионетки за разпалване на нуклеарна война ", се споделя в известието.

Нашият " най-мощен и бърз първи удар ще бъде нанесен на средствата за " разширено въздържане ", употребявани от Съединени американски щати, с цел да халюцинират своите почитатели, и базите на злото на Корейския полуостров и покрайнините му ", заяви още KCNA.
 С тактиката на
С тактиката на " Хамас " Пхенян желае да удари по Сеул

Предупреждението е от южнокорейското разузнаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР