Държавни и частни фирми обявиха какви кадри търсят, става ясно

...
Държавни и частни фирми обявиха какви кадри търсят, става ясно
Коментари Харесай

Вижте какви кадри търсят частни и държавни фирми

Държавни и частни компании оповестиха какви фрагменти търсят, излиза наяве от Проект на Решение за одобряване на лист на работодателите, които имат право да подписват контракти по реда на член 95а, алинея 1 от Закона за висшето обучение през образователната 2022 – 2023 година, качен за публично разискване.
 
На база на този лист страната ще дефинира заплащането на разноските за образование на студенти със подписани контракти с шеф. 
 
В листата за образователната 2022/2023 година са включени 153 работодатели, препоръчани от 7 министри – на стопанската система и промишлеността, на опазването на здравето, на енергетиката, на районното развиване и благоустройството, на земеделието, на превоза и на околната среда и водите. За включените в листата работодатели е декларирана нужда от 1416 експерти.
 
Министърът на опазването на здравето е предложил лист с 53 лечебни заведения (държавни и частни) с деклариран дефицит на медицински сестри.
 
Останалите министерства са присъединили в предложенията си частни и държавни сдружения от всички елементи на България. Министърът на нововъведенията и растежа не е предложил работодатели, които да бъдат включени в листата.

В кои браншове се търсят най-вече служащи

С оферти акт се обезпечава резистентност на провежданата от Министерството на образованието и науката политика за повишение качеството на висшето обучение и реализиране сходство с динамичността на трудовия пазар. 
 
 istock istock
Очакваните резултати от използването на оферти план на акт са усъвършенстване на връзката сред висшето обучение и потребностите на стопанската система и обществото посредством използване на механизма за покриване от страната на разноските за образование на студенти, които имат подписан контракт с шеф за обезпечаване на стаж на студента по съответната компетентност за интервала на образованието и на работно място след сполучливото му довеждане докрай, написа в претекстовете към плана.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР