Държавната полиция и Специализираната прокуратура (СПАК) на Алабания проведоха мегаоперация

...
Държавната полиция и Специализираната прокуратура (СПАК) на Алабания проведоха мегаоперация
Коментари Харесай

Арести сред властта в Албания: задържани бизнесмени, полицаи, прокурори и членове на престъпни групи

Държавната полиция и Специализираната прокуратура (СПАК) на Алабания организираха мегаоперация в няколко града на страната през последните часове, започвайки от вечерта на 26 юли.


Бизнесмени, някогашни служители на реда, прокурори и членове на незаконни групи се озоваха с белезници, оповестява „ Albanian Post “.

Операциите включват акции в Тирана, Шкодра и Кукъс, откакто държавната полиция и СПАК са попаднали на диря вследствие на повредата на информационното приложение " SKY ".

Властите са арестували предприемача Пелумб Гьока, някогашния шеф на оперативните сили Олтион Бистри, някогашния служител на реда Ардит Хасанбега, шефа на прокуратурата Ксевахир Лита, както и Астмер Билал, част от групата Байра.

Подозренията са, че те са упрекнати в корупция, корист със служебно състояние и проведена незаконна група.

Министърът на вътрешните работи на Албания Таулант Бала приветства интервенцията, проведена през вчерашния ден вечерта от държавната полиция, при която бяха задържани представители на проведената престъпност, чиновници на държавната полиция, както и прокурори, забъркани в закононарушението.

Чрез обява в обществената мрежа Facebook Бала съобщи, че тази значима интервенция е „ ясно отражение на волята на нашите правоохранителни органи да нападат престъпността в целия й набор и да изведат владението на страната на друго равнище в правния ред в Република Албания “.

Той изрази цялостна убеденост, че укрепването на съдействието сред правоприлагащите органи и общата битка за изчистване на центровете на престъпността ще изведат Албания на друго равнище на върховенството на закона.

Олтион Бистри беше назначен за експерт в дирекцията за всеобщи закононарушения, като стана шеф на интервенциите, задача, която той пое през февруари предходната година. През есента на 2021 година Олтион Бистри беше на работа в полицията в Лежа, до момента в който по-рано оглавяваше и полицията в Дуръс. Бистри беше и шеф на комисар № 2 в Тирана.

По време на тази интервенция полицията арестува и Астмер Билал в Шкодра. Билал е прочут като част от групата Байра в Шкодра и до неотдавна беше в пандиза. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР