Държавната консолидационна компания сeзира поркуратурата за нарушения в Кинтекс от

...
Държавната консолидационна компания сeзира поркуратурата за нарушения в Кинтекс от
Коментари Харесай

ДКК прати бившия шеф на Кинтекс на прокуратурата, той с разкрития за износ на оръжие в Украйна

Държавната консолидационна компания сeзира поркуратурата за нарушавания в " Кинтекс " от предходния изпълнителен шеф Александър Михайлов и управлението на сдружението. Той отхъврли обвиняванията и изясни, че това е следващ опит за заплашване да не разкрива покупко-продажби с експорт на оръжие за Украйна. Същевременно през днешния ден той направи точно такива разкрития

Изпълнителинят шеф на ДКК Смиляна Митова разгласи част от претекстовете, с които отчетът за активността на бившето управление на Кинтекс отива в прокуратурата.

" Г-н Михайлов е упрвалвявал сдружението еднолично. Не е спазвал разпоредбите нито на устава на " Кинтекс ", нито на контракта за ръководство, нито разпоредбите за работа на борда, като и тези, че не уведомявал управлението на ДКК за сключваните контракти. "

Даде образец с агентски контракт, подписан в нарушаване.

" Там са платени над половин милин щатски $ за активност, която е осъществена преди подписване на този контракт ", посочи тя.

За неприятно упарвление сочат и финансовите резултати.

" Печалбата за първото тримесечие за тази година е към 17 пъти по-малка от облагата за първото тирмесечие на предходната година.

Бившият началник на " Кинтекс " пристигна пред Минстерството на стопанската система, с цел да опровергае обвиняванията.

Пак ме плашиха с поркуратурата, с цел да спра да приказвам истината пред бълагрското общесто за българското оръж което посредством посрединици в Полша и други страна отива в Украйна.

Според него износът на оръжие през Румъния и посредством полски компании може елементарно да се ревизира.

" Асен Василев може да показа информация от Митници за оръжие митинчески код 93 - за коло пари е изнесена стока от началото на войната. Да не се окаже че завишението е 45-47 пъти. Министър Генчовска от Дирекция " Консулски връзки " на Външно може да даде информация какъв брой полета е имало март, април, май тази година от български летища до полското летище " Жешнев " - в случай че не се неистина - на 78 км от укаринската граница, които са пренасяли оръжие.

Михайлов даде и образец със договорка от 4-ти май, като огласи част от параметрите и.

" Основна част от тези 200 млн. са 122-милиметрови ракетни снаряди за БМ21 - " Град ".

Той видя връзка сред неговото освобождение и това на борда на ВМЗ Сопот.

" Причините за моето уволняване в " Кинтекс " и на ВМЗ доста си наподобяват. Когато стартират да идват контракти за десетки и стотици милиони, се сменя управлението и се оклеветяват хората с погрешни изказвания. "

От ДКК обясниха, че една от аргументите за промяната на управлението на ВМЗ е отвод да изплати дял от 2017 година до момента за 54 млн. лева

" Аз персонално съм писала 2 писма, дори ги нося в мен, с цел да мога да ви ги показва, с които е указано какъв е размерът и в какъв период да се заплати дивидентът. По този метод се ощетява страната ", сподели Смиляна Митова- изп. шеф на ДКК.

Държавната консолидационна компания увери протеситращите служащи във ВМЗ, че поетите от вицепремиера и министъра на стопанската система Корнелия Нинова задължения за повишение на заплатите ще бъдат изпълнени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР