Държавната консолидационна компания действително има нов управленски борд, стана ясно

...
Държавната консолидационна компания действително има нов управленски борд, стана ясно
Коментари Харесай

ДКК с ново ръководство, оптимизация и оздравяване започва в отделните дружества

Държавната консолидационна компания фактически има нов управнически ръб, стана ясно от брифинг на министъра на стопанската система Богдан Богданов. Той обаче ще е краткотраен, а до 6 месеца ще има конкурс за назначение на постоянен екип, който да ръководи компанията, посочи той. Управленските промени бяха посочени като сериозна записка към политическото партньорство от водача на ГЕРБ Бойко Борисов през уикенда. Той укори изпълнителната власт, че " поголовно сменят фрагменти... ", без координиране с политическите си сътрудници като особено уточни и смяната на борда на ДКК.

" До момента всички механизми за съгласуваност и координиране, които са сведени до мен, са били прецизно спазени ", отговори през днешния ден икономическият министър на въпрос дали новият ръб е координиран и утвърден от ръководещите политически сили. " Затова се и забавихме 2 месеца. Важно е да има дейно ръководство на сдруженията на ДКК. Готов съм да обсъдя причините за промяна на всякакво равнище ", добави той. На брифинга през днешния ден с него бяха и членовете на новия ръб на ДКК, а Богданов ги показа. Председател на борда е Елена Болтаджиева. Иван Зангочев, който остава негов член, ще бъде и изпълнителен шеф. Останалите членове са Десислава Чалъмова, Венелин Шъков, Николай Желязков.

Оптимизации и излекуване предстоят за сдруженията под шапката на ДКК. Преглед на активността им досега посочил, че работят без бизнес стратегии и не показват финансови доклади, регистрира министър Богданов. По думите му, има отчети на Сметната палата и от АДФИ, които са подадени към прокуратурата и следствието още преди две години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР