Държавната компания Терем ще прави основен ремонт на вертолетите Ми-17

...
Държавната компания Терем ще прави основен ремонт на вертолетите Ми-17
Коментари Харесай

"Терем" ще ремонтира военни хеликоптери за 38,7 млн. лева, 67% от тях отиват в Русия

Държавната компания " Терем " ще прави главен ремонт на вертолетите Ми-17 и Ми-24 против 38,7 млн. лв.. Министерството на защитата е сключило на 12 юни рамково съглашение за четири години с " Терем Холдинг ", който ще работи с подизпълнител - сдружението " Терем-Летец ". 67% от тази сума – 18,35 млн. лева ще отидат в три съветски компании.

Това са сдружението " Вертолеты России ", което ще достави оборудването належащо за ремонта и ще получи 31% от общата стойност на поръчката. " Уралският цех за гражданска авиация " ще направи главен ремонт на моторите против 34 %, а " 150 авиоремонтен цех " и " Московският вертолетен цех " ще извършат ремонт на спомагателни уреди против 2% от цената на поръчката.

Поръчката планува да бъдат ремонтирани два вертолета Ми-17 и четири Ми-24.

 Ми-24 на учението Saber Guardian 17 на полигона Ново село
© Надежда Чипева

Ми-24 на учението Saber Guardian 17 на полигона Ново село

При стартирането на поръчката през лятото в документите имаше гаф и не ставаше известно тъкмо какъв брой машини ще се ремонтират. Прогнозната стойност на ремонтите беше над 31 млн. лева

До оповестяване на поръчката се стигна, откакто падна последният летящ Ми-17, който се използваше за гасене и на пожари. От общо 28 хеликоптера в армията тогава летяха едвам 8. От 5 хеликоптера Ми-17 не лети нито един, от 5 Ми-24 лети единствено един.

Ремонтът на българските щурмови самолети Су-25, който ще е за най-малко 100 млн. лева, не може да стартира поради оръжейни наказания против Беларус.

Съветът на Европейски Съюз удължи ембаргото против Беларус с още една година през февруари. Санкциите са наложени още през 2004 година и важат за оръжия и съоръжение, които биха могли да се употребяват за вътрешни репресии.
Санкции против Беларус няма, както и против Руската федерация, когато става въпрос за контракти, подписани преди 2014 г, и за ремонт на техника на въоръжение в българската страна, настояват от управлението на Министерството на защитата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР