Държавната хидроенергийна компания на Украйна съобщи, че руски удар е

...
Държавната хидроенергийна компания на Украйна съобщи, че руски удар е
Коментари Харесай

Русия с масирана атака срещу енергийни съоръжения

Държавната хидроенергийна компания на Украйна заяви, че съветски удар е поразил най-големия украински язовир - " ДнипроХЕС " в Запорожка област, само че добави, че няма заплаха от разкъсване на стената, съобщи Ройтерс. Енергийна инфраструктура в други области на страна също е била наранена, оповестиха публични представители.

" В момента във водноелектрическата централа (ВЕЦ) има пожар. На място работят спешните служби и енергетици, които се оправят с следствията от многочислените въздушни удари ", обявиха от " Укрхидроенерго ", която ръководи мрежата от язовири в Украйна.

Министърът на енергетика на Украйна Герман Галушченко съобщи, че това е най-голямата офанзива против енергийната инфраструктура на страната напоследък. " Целта е освен да се повреди, а да се опита още веднъж, както предходната година, да се провокира огромен срив на енергийната система на страната ", написа той в профила си във " Facebook ".

В западната Хмелницка област украинската телевизия цитира локален формален представител, съгласно който един човек е умрял, а няколко са потърпевши при съветска офанзива, която е развалила сериозна инфраструктура.

Кметът на източния град Харков Игор Терехов съобщи, че светофарите във втория по величина град в Украйна не работят вследствие на съветски удари против електрически уреди.

Междувременно украинската телевизия се базира и на най-голямата частна енергийна компания в страната ДТЕК, която съобщи, че Русия е подхванала масирана офанзива против енергийни уреди и е поразила някои от топлоелектрическите централи (ТЕЦ) на компанията. Според украинската телевизия компанията е предизвестила за спирания в електрозахранването в югоизточната Днепропетровска област, отбелязва Ройтерс.

Заглавната фотография е архивна от ВЕЦ " Каховка " в Украйна

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР