Държавната горска администрация в Полша обяви, че работите по разчистването

...
Държавната горска администрация в Полша обяви, че работите по разчистването
Коментари Харесай

Разчистването на счупените и повалените дървета след бурята в Полша ще продължи до 2019 г.

Държавната горска администрация в Полша разгласи, че работите по разчистването на счупените и повалените дървета от мощните стихии в страната в края на предходната седмица ще продължи до 2019 година, съобщи Асошиейтед прес.

"Имаме работа с безспорно най-голямото злополучие в историята на полското горско стопанство, а допускам и в историята на европейското лесовъдство ", сподели през днешния ден шефът на "Държавни гори " Конрад Томашевски. По думите му ураганните ветрове в северозападните и централните региони са унищожили към 45 хиляди хектара гори - рекордно количество в историята на ведомството, учредено през 1924 година Падналите дървета са разрушили скотски местообитания и са умъртвили доста животни, сподели той и добави, че ще стартира интервенция по залесяване на оголените зони.

Ще бъдат нужни до 100 години за възобновяване на унищожените горски масиви в предходния им тип, сподели говорителката на "Държавни гори " Ана Малиновска.

Телевизионният канал Те Фау Ен 24 сподели трагични фрагменти на местности покрити с дървета, разпилени като кибритени клечки. Войници и пожарникари оказват помощ на жителите на селски общини за отстраняването на паднали дървета и обезопасяването на развалени жилища, основно към Гданск, Торун и Шчечин. От понеделник на помощ са се присъединили и военни подразделения.

Метеоролозите предизвестяват за нови стихии през днешния ден в Полша, заяви АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР