Държавната фирма Напоителни системи, която е под шапката на Министерството

...
Държавната фирма Напоителни системи, която е под шапката на Министерството
Коментари Харесай

ПЪЛНА ЧАЛГА: Попфолк певицата Нена пак кацна в земеделието

Държавната компания " Напоителни системи ", която е под шапката на Министерството на земеделието и храните, е с напълно освежен ръб на шефовете, оповестява " Медиапул ". От 12 юли отпред на компанията се завръща Снежина Динева, която бе дадена на прокуратурата по време на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев. В новия ръб на " Напоителни системи " влиза и някогашен началник на Изпълнителната организация по риболовство от кабинета " Борисов 1 ".

В първия си мандат като длъжностен министър на земеделието в кабинета " `Герджиков " Христо Бозуков назначи Динева за началник на " Напоителни системи ". Впоследствие стана известно, че тя е имала кариера на поп-фолк певица, а креативният ѝ псевдоним е бил Нена.

След като Бозуков още веднъж стана министър на земеделието, само че към този момент в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев, той дефинира назначението ѝ като неточност и разгласи, че тя блокира работата на целия аграрни бранш.

През лятото на 2021 година Бозуков оповести данни и алармира прокуратурата, че тя е взела за активността на сдружението заем от 3 млн. лева, който е върнала с прехвърлянето на парцели на компанията към Централното държавно горско дружество. Прехвърлени били 3 язовира, 1 Водноелектрическа централа и 2 почивни станции. Тогава Снежина Динева съобщи, че заемът е за 7 млн. лева и е провиснал е през 2013 година и добави, че е взет според законовите процедури.

Динева споделя, че инспекциите по сигналите против нея до прокуратурата са завършили и не са открити нарушавания и правосъдното ѝ минало е чисто. Тя пък към този момент водела дело за клюка против някогашния длъжностен агроминистър Христо Бозуков.

Едно от най-любопитните изказвания на някогашния агроминистър, бе, че Динева е ремонтирала кола на майка си против 2800 лв. от касата на компанията и в това време не полагала грижа същата тази компания да си прибере вземания за 4 млн. лева Тогава Динева удостовери за ремонта на колата с държавни пари, само че оправда това с обстоятелството, че от 2017 година насам употребила служебно този автомобил за командировки.

Не по-малко забавно е и към новоназначения ръководител на Съвета на шефовете на " Напоителни системи " Драгомир Господинов. Той беше зам.-изпълнителен шеф на фонд " Земеделие ", а по-късно и началник на Изпълнителната организация по риболовство по време на първото държавно управление на Бойко Борисов.

На 3 май 2013 година на изключителна конференция Българска социалистическа партия излезе с гледище тогавашният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков да в профил Господинов. Мотивът им бе, че той, в качеството си на върховен държавен чиновник оказва напън върху риболовците и техните локални инициативни риболовен групи по морето да поддържат претендента на партия ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова.

В борда влизат още Венцислав Ненков, Мариана Кръстева и Севинч Караоглан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР