Държавната енергийна компания (PPC) на Гърция подготвя важен ход за

...
Държавната енергийна компания (PPC) на Гърция подготвя важен ход за
Коментари Харесай

Най-голямата електрическа компания в Гърция планира да купи Енел Румъния


Държавната енергийна компания (PPC) на Гърция приготвя значим ход за агресия на енергийния пазар, планирайки покупката на 70 % от филиала на италианската група Енел (Enel) в Румъния, оповестява новинарският уебсайт Зиаре, базирайки се на обява в изданието Profit.ro.

Меморандум за съгласие към този момент е подписан сред двете огромни групи PPC и Enel, като съглашението се прави оценка на 1,3 милиарда евро в личен капитал и 70 %, представляващи задълженията на филиала, в това число заеми. Стойността на цялата компания Енел Румъния се прави оценка на 1,8 милиарда евро, отбелязва изданието.

Според проекта PPC се чака да заплати 300-400 милиона евро в брой, а с останалата част от сумата да покрие задълженията на Енел Румъния.

Държавната енергийна компания (PPC) е най-голямата компания за електрическа енергия в Гърция, а Enel е колос на международните пазари на електрическа енергия, газ и възобновима сила, като оперира допълнително от 30 страни по света и има обща конфигурирана мощ от над 88 гигавата.  PPC ръководи електроразпределителните мрежи на Гърция, както и съвсем 100 електроцентрали, отбелязва уеб сайтът.

През май тази година след тримесечни загуби в Румъния от 154 милиона евро финансовият шеф на Енел Алберто Де Паоли съобщи, че разпоредбите за слагане на таван на цените и за цените за дистрибуция в Румъния " засягат съществено " резултатите на компанията в тази страна.

" Няма смисъл да инвестираш в една извънредно наказателна среда ", съобщи Де Паоли в отговор на въпрос дали регламентите в Румъния биха могли да обиден наличието на групата в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР