Държавната дума в Русия прие закон, който забранява смяната на

...
Държавната дума в Русия прие закон, който забранява смяната на
Коментари Харесай

Руската Дума прие закон за забрана операциите за смяна на пола

Държавната дума в Русия одобри закон, който не разрешава промяната на пола. В поддръжка на закона гласоподаваха всичките 386 депутати, които участваха в днешното пленарно съвещание, предава БНР. 

Законът не разрешава хирургическите интервенции и хормоналната терапия. Медицинска интервенция се позволява единствено при случаи на вродени аномалии при децата. На хората, които към този момент са сменили пола си се не разрешава да осиновяват деца и да бъдат настойници, а в случай че са сключили цивилен брак, той ще бъде анулиран.

Председателят на Думата Вячеслав Володин съобщи, че създателите на документа желаят да запазят страната от “дяволската политика на Съединените щати, където се пропагандират тези нови псевдоценности ".

По-малко от 3000 души в 146-милионна Русия са сменили пола си в интервала от 2016 до 2022 година, сочат данни на министерството на вътрешните работи. Преди второто четене на законопроекта съветски адвокати и лекари настояха той да бъде отдръпнат. Те обясниха, че документът нарушава правото на живот и на здравна помощ на трансджендърните хора, както и че натрапва избрана идеология. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР