Държавната агенция за закрила на детето се самосезира от публикации

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира от публикации
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира за инцидента със загиналото дете в Берковица

Държавната организация за протекция на детето се самосезира от изявления и репортажи в национални и локални медии за драматичен случай с дете от гр. Берковица.

Незабавно е събрана информация за случая, като са извършени телефонни диалози с представители на отдела за протекция на детето в Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Берковица, орган за протекция на детето на локално равнище.

Установено е, че 9-годишното дете е умряло, откакто е ударено от отрязано дърво от татко му. Момчето е най-малкото дете в фамилията, в което има две по-големи сестри.
 Бяла книга за детето желае ръководителят на ДАЗД   " Бяла книга за детето " желае ръководителят на ДАЗД  
" Бяла книга за детето " разпорежда за правене Елеонора Лилова - началник на Държавната организация за протекция на детето. В нея би трябвало да б...

Предприети са дейности по оказване на поддръжка на родителите от страна на обществени служащи, както и е проучена нуждата от оказване на помощ и на съучениците на умрялото дете и на другите две деца, отглеждани в фамилията.

От извършените диалози с класния началник на умрялото дете и шефа на Трето главно учебно заведение " Иван Вазов " - Берковица, в което се е обучавало момчето, е получена информация, че не всички родители на съучениците на умрялото дете са били известени за случая. Обсъдена е нуждата от оказване на помощ на децата от класовете на другите две деца в фамилията, за вярно приемане на случая и недопускане на спомагателни рецесии и опасности за тях. Установено е, че родителите също се нуждаят от психическа поддръжка, както и двете по-големи деца в фамилията.

С цел поддръжка на децата, родителите, съучениците на трагично починалото дете, както и на педагогическите експерти в учебното заведение, ДАЗД провежда даване на спешна намеса по случая за гладко приемане и превъзмогване на контузията от гибелта на детето. Ангажиран е експерт от екипа експертни психолози към Държавната организация за протекция на детето, с богат опит и процедура, който от 02.09.2021 година е на място в гр. Берковица и е почнал профилирана работа в началото със фамилията, а след това и с останалите деца и педагози, които са декларирали нужда от поддръжка.

ДАЗД изрича своите най-искрени съболезнования на родителите и околните на детето.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР