Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) ще използва

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) ще използва
Коментари Харесай

ДАМТН ще използва дронове при инспекции на язовири

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ще употребява дронове при осъществяването на инспекции на язовири на мъчно налични места, както и при водоеми с по-голям пространствен размер. Нововъведението при провеждането на инспекциите с въздушната видео техника е за усъвършенстване на работата на инспекторите от организацията и за възстановяване на контрола. Много от водоемите са на труднодостъпни места или във високопланински региони, което прави доста мъчно, а от време на време и невероятно, обследването им през зимните месеци. Благодарение на новата техника те ще бъдат следени целогодишно и доста по-детайлно. Това оповестиха от пресслужбата на ДАМТН.

Днес на язовир „ Марково “, област Пловдив, бе извършено и образование за работа с въздушна камера на инспекторите на ДАМТН. В него присъединяване взеха чиновници от всички районни отдели на Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “ (ГД НЯСС) към ДАМТН. Предстои всеки един от районните отдели на организацията, отговарящи за сигурността на язовирните стени, да бъде екипиран с професионални дронове и топографски карти. Очаква да бъдат закупени и термокамери, с които да се следи за филтрацията на водата при осъществяването на инспекции.

През втората половина на 2018 година се чака да бъде извършено още едно образование, включващо всички районни отдели на Групово дело НЯСС, което ще бъде обвързвано с рисковете при язовирите в обстановка на земетресение.

По-късно денем бе извършена и работна среща за общото положение на язовирите на територията на страната, в която присъединяване взе и доктор Георги Кръстев, консултант към политическия кабинет на министър-председателя на Република България и секретар на Съвета по сигурността. В полемиката участваха още и ръководителят на ДАМТН Петър Горновски, зам.-председателите на организацията Кирил Войнов и Валтер Василев, и.д. основният шеф на Групово дело НЯСС Мима Чалева, всички началници на районните отдели на Главната дирекция и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР