Държавната агенция Национална сигурност и главният прокурор са потвърдили, че

...
Държавната агенция Национална сигурност и главният прокурор са потвърдили, че
Коментари Харесай

Каракачанов: ДАНС не откри човек от военното министерство да стои зад паниката в Сливен

Държавната организация " Национална сигурност " и основният прокурор са удостоверили, че няма данни чиновник или чиновници на Министерството на защитата да са забъркани в основаването на суматоха и боязън за отнемането на деца. Това се споделя в изказване на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, публикувано от пресцентъра на ведомството.

След осъществена инспекция открих, че в Министерството на защитата няма чиновник или чиновници, които да са съпричастни към апелите за извеждане на деца от учебни заведения и детски градини в Сливенско или в други елементи на страната, се споделя още в изказването.

В понеделник за минути родители изпразниха три учебни заведения с най-вече ромски деца в община Сливен, след популяризирани в обществените мрежи и измежду фамилиите подправени информации за идно наложително лишаване на децата от обществените служби. Полицията и ДАНС проверяват от кое място е тръгнала суматохата. Каракачанов разпореди инспекция, откакто в обществените мрежи се завъртя името на шефа за връзките с обществеността на Министерството на защитата Александър Урумов като взел участие в разпространението на слуховете за лишаване на деца. Повод станаха думи на вицепремиера Томислав Дончев, че суматохата е подклаждана от политици от опозицията, от тролове в интернет и пастори на локално равнище, в това число и от човек от пресцентъра на министерството, без да назове име.

Самият Урумов отхвърли да има общо със случилото се, а и Красимир Каракачанов към този момент съобщи, че негов чиновник не е забъркан. Вчера основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че няма забъркан чиновник от рпесцентъра на военното ведомство, а провокаторите са локални хора от Сливен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР