Държавите с най-ниско ниво на корупция са с най-добри позиции

...
Държавите с най-ниско ниво на корупция са с най-добри позиции
Коментари Харесай

Има връзка между корупцията и справянето с вируса. България отново е в дъното на ЕС

Държавите с най-ниско равнище на корупция са с най-хубави позиции в реакцията на здравните и икономическите провокации, свързани с пандемията от новия ковид. До този извод стига годишният отчет на неправителствената организация " Прозрачност без граници " (Transparency International) за предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AP.

Изследването на основаната в Берлин Неправителствени организации, което прави оценка чувството за корупция в държавния бранш съгласно специалисти и представители на бизнеса, прави заключението, че страни, които са с положително показване, са вложили повече в опазването на здравето. Такива страни са по-способни да обезпечат всеобщо опазване на здравето и е по-малко евентуално да нарушават демократичните правила, отбелязва " Прозрачност без граници ".

COVID-19 не е просто здравна и икономическа рецесия. Това е корупционна рецесия, която сега не съумяваме да овладеем, уточни ръководителката на тази Неправителствени организации Делия Ферейра Рубио. България е на 69-о място в класацията и събира 44 точки. Същия резултат имат Румъния и Унгария.

България е подобрила представянето си с 3 пункта от 2012 година, показва отчетът. В раздела за Западна Европа и Европейския съюз отчетът регистрира доста усъвършенстване в представянето на Австрия (76), Естония (75), Италия (53) и Гърция (50). Значително утежняване се следи при Унгария (44), Малта (53) и Полша (56). В отчета се акцентира, че най-лошо класираните страни от Европейски Съюз са Румъния, Унгария и България - с по 44 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР