Държавите от Югоизточна Азия обсъждат на конференцията в Индонезия тази

...
Държавите от Югоизточна Азия обсъждат на конференцията в Индонезия тази
Коментари Харесай

АСЕАН се бори за единство по конфликта в Мианмар на срещата днес

Държавите от Югоизточна Азия разискват на конференцията в Индонезия тази седмица по какъв начин да реализират мир в Мианмар, като по-късно се чака да разгласяват изказване по тематиката , написа " Ройтерс ". За момента няма признаци за прогрес във връзка с техния обзет от спорове комшия.

Припомняме, че Мианмар също е част от 10-членната асоциация за нациите от Югоизточна Азия. Асоциацията се пробва да приложи кротичък проект от пет точки, контрактуван с хунтата в страната малко след преврата при започване на 2001 година

Военните на Мианмар са съгласни с проекта на АСЕАН, само че единствено на думи. Планът включва прекъсване на насилието и договаряния сред военните и техните продемократични съперници, което докара до нови подозрения по отношение на успеваемостта на блока.

в сряда прикани външните министри на групата, които се събират в Джакарта за една от постоянните си конференции, да останат единни в оправянето с ескалиращото принуждение в Мианмар, а индонезийското външно министерство сподели, че този ден ще бъде издадено взаимно официално съобщение.

Но до сутринта в четвъртък не беше оповестено изказване. Причините за забавянето не са ясни, само че чиновник на АСЕАН сподели, че официално съобщение се завърши и ще бъде оповестено скоро.

Тази седмица АСЕАН също организира срещи с пратеници на Съединените щати, Китай, Русия и други огромни сътрудници.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен би трябвало да се срещне с китайския посланик Уанг И по-късно   през днешния ден , последната от поредност от взаимоотношения сред съперничещите си сили.
 Блинкън притиска АСЕАН за по-твърда позиция по отношение на Мианмар и Китай
Блинкън притиска АСЕАН за по-твърда позиция по отношение на Мианмар и Китай

Ще пътува до Индонезия, с цел да взе участие в среща на външните министри от районния блок АСЕАН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР