Държавите от Г-7 трябва да променят правилата на глобалната търговия,

...
Държавите от Г-7 трябва да променят правилата на глобалната търговия,
Коментари Харесай

Австралия: Г-7 трябва да промени правилата на глобалната търговия

Държавите от Г-7 би трябвало да трансформират разпоредбите на световната търговия, с цел да спрат мощните страни, които употребяват икономическа насила, съобщи австралийският министър председател Скот Морисън в сряда преди срещата на водачите на групата във Англия. Тъй като комерсиалната война на Австралия с най-големия й търговски сътрудник Китай демонстрира малко признаци на намаляване, Морисън съобщи пред Perth USAsia Center, че световният ред, учреден на правила, е „ под съществено напрежение “, предава БГНЕС.

" Най-практичният метод за справяне с икономическата насила е възобновяване на обвързващата система за споразумяване на разногласия на световния търговски орган, " сподели той. „ Там, където няма последици за държание на прониждаване, има малко тласък за въздържаност “.

През последните месеци Пекин наложи сурови стопански наказания против редица австралийски артикули, в това число мита или спиране в няколко селскостопански бранша, въглища, вино и туризъм. Мнозина в Канбера считат, че ограниченията са наказване за отбиване на интервенциите за въздействие на Пекин в Австралия, отменяне на китайските вложения в чувствителни области и обществено приканване за следствие на произхода на ковид.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Финансовите министри на страните от Г-7 реализираха договорка за...

Коментарите на Морисън идват преди срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Южна Англия, където Австралия е поканена като страна посетител да взе участие в диалозите ”Г-7 плюс” ".

Той възнамерява да употребява събитието като опция за работа с водещи страни за „ модернизиране “ на правилника на Световната комерсиална организация, преди конференцията на министрите през ноември.

Австралия стартира дейности в СТО във връзка с китайските мита върху вноса на ечемик, само че казусът може да отнеме години, с цел да се реши.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединени американски щати заплаши шест страни с налагане на наказателни мита за импорт на техни артикули на стойност 2 милиарда д...

Тъй като климатичните промени се чака да бъдат преди всичко в дневния ред на първата физическа среща на Г-7 от близо две години, Морисън също наподобява подготвен да се опълчи на интернационалния напън да ангажира Австралия да се трансформира в неутрална към въглерода до 2050 година

Австралия ще се концентрира върху " по какъв начин съумяваме и просперираме " в световната стопанска система, която се движи към чиста нула (на нездравословни емисии), без да излага на риск локалните работни места и промишлености, сподели той в сряда.

" Става въпрос за това по какъв начин Австралия е в положение най-добре да развие нашите ползи като част от свят, който се занимава с изменението на климата. "

Австралия е един от най-големите производители на въглища и природен газ в света, само че през последните години претърпя и рискови суши, наводнения и пожари, които съгласно учените се утежняват от изменението на климата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР