Държавите от ЕС не са длъжни да приемат кораби със

...
Държавите от ЕС не са длъжни да приемат кораби със
Коментари Харесай

Брюксел: Държавите в ЕС не са длъжни да приемат кораби с мигранти

Държавите от Европейски Съюз не са длъжни да одобряват кораби със избавени мигранти, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

Международното право задължава екипажите на плавателните съдове да оказват помощ при злополучие, посочи той. По неговите думи спасителите в сходен случай би трябвало да се преценяват с разпорежданията на страната, към която са се насочили, с цел да оставят на брега корабокрушенците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят направи тези мнения в отговор на въпроси, свързани с кораба " Сий-уоч 3 ", който бе в Средиземно море 14 дни на котва с десетки избавени мигранти край крайбрежията на Либия. Корабът през вчерашния ден навлезе в италиански териториални води край остров Лампедуза, макар че италианските управляващи бяха издали възбрана за това. Корабът качи на 12 юни на борда 53 мигранти, а по-късно Италия се съгласи да одобри единствено 11 от тях.

Европейска комисия през днешния ден посочи, че се пробва да посредничи за намирането на страна от Европейски Съюз, която да приюти мигрантите от " Сий-уоч 3 ". Засега нито една европейска страна не е изразила намерено подготвеност да одобри бедстващите чужденци.

Migrant rescue boat #SeaWatch3 has entered Italian waters despite an order against it. https://t.co/3OijKuiYrx

— Twitter Moments (@TwitterMoments) June 26, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР