Държавите, които игнорират понятието за справедливост, са обречени на крах

...
Държавите, които игнорират понятието за справедливост, са обречени на крах
Коментари Харесай

Ердоган разкритикува отношението на Запада към правата на човека

" Държавите, които пренебрегват понятието за правдивост, са обречени на провал и спад на доверието от страна на популацията. Всякакви несъгласия сред структурите на властта неизбежно се отразяват на обществото. Съвременната история на Турция е образец за такива рецесии ".

Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган на конференция за конституционното право в ислямския свят, която стартира през днешния ден в двореца Долмабахче в Истанбул, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Турският държавен глава означи, че всяко отклоняване от върховенството на закона неизбежно понижава уважението към правосъдната и изпълнителната власт. 

Той разкритикува пристрастната политика на западните страни в региона на човешките права.

" Държави, които не са в положение да признаят наследството от колониалното минало, се пробват да учат Турция за правата на индивида и върховенството на закона ", акцентира Ердоган.

" Тези, които при най-малката опасност за личната си сигурност унищожават всичко по пътя си, това разсъждават за успеваемостта на правната система и правораздаването на Турция. Онези, които не виждат нищо неоправдателно в поддръжката на кървави терористични организации в разнообразни страни по света, се пробват да ни четат лекции по тематиката за човешките права. Структурите, които образуват " загради " по пътя на мигрантите от Сирия, Ирак и африканските страни, в това време са благосклонни към терористите от ПКК и Фетхуллах Гюлен ", сподели турският президент.

 Ердоган означи, че има голям брой досиета за закононарушенията на водача на ФЕТО Фетхуллах Гюлен. Въпреки това, в страната, където се намира терористът, органите на реда към момента не са почукали на вратата на вилата му, съобщи Ердоган, визирайки Съединени американски щати.

Турският президент обърна внимание и на грубите нарушавания на интернационалното филантропично право от страна на Гърция. " Беззаконието, осъществявано от Гърция по отношение на мигрантите, доближи ужасяващи размери “, акцентира Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР