Държави, които не са сключили съответстващ договор с компанията SpaceX

...
Държави, които не са сключили съответстващ договор с компанията SpaceX
Коментари Харесай

Масова търговия на черно със системата Starlink се развихря в размирни държави

Държави, които не са сключили подобаващ контракт с компанията SpaceX на американския милиардер Илон Мъск, имат достъп до широколентов интернет от спътници Starlink. Това сочи следствие на Bloomberg.

Според организацията терминалите Starlink се продават интензивно на черния пазар. Bloomberg твърди, че е разкрила голям брой образци за противозаконна търговия и активиране на комплекти Starlink по целия свят. Служител на йеменското държавно управление споделя пред организацията, че интернет от тази система се употребява необятно в страната. Той твърди, че фракциите, които се бият в гражданската война, в това число хусите, избират да употребяват Starlink за бизнес и персонални връзки, вместо бавния и цензуриран държавен интернет. Според Bloomberg интернет от спътниците на Starlink също е нелегално наличен във Венецуела.

Западни дипломати споделят на Bloomberg, че интернет Starlink се употребява за логистика от суданската паравоенна организация Сили за бързо реагиране (RSF), която се бие против суданските държавни сили от пролетта на 2023 година Източниците на организацията споделят, че членове на Силите за бързо реагирае и судански бизнесмени нелегално внасят терминали Starlink в региона на Дарфур в западен Судан. За задачата те употребяват незаконна мрежа, в която устройствата се записват в Дубай и по-късно се придвижват с хеликоптер до Уганда, преди да бъдат превозени по суша до Судан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР