Държавен фонд Земеделие обяви Индикативния график за плащанията към земеделските

...
Държавен фонд Земеделие обяви Индикативния график за плащанията към земеделските
Коментари Харесай

Обявиха графика за плащанията към земеделците

Държавен фонд " Земеделие " разгласи Индикативния график за заплащанията към земеделските стопани за Кампания 2022 година, които завършват до 30 юни.

Първото идно заплащане за тютюнопроизводителите, които до 20 март ще получат преходна национална помощ в размер на 70,5 милиона лв.. До 31 март фонд " Земеделие " ще направи превод и на парите за обвързана поддръжка в бранш " Плодове и зеленчуци ".

Парите по размер агроекологии и климат ще бъдат подредени в интервала 20 март-10 април. По мярка 11 - биологично земеделие, изплащането на дотациите е планувано за началото на юни, защото продължава връзката с Европейска комисия за индексация на ставките.

През април ще бъдат преведени и средствата за подкрепяне по още три от схемите - за протеинови култури, за зелени директни заплащания и особено заплащане за памук. 

 istock istock
През юни помощи чакат младите и дребните земеделци.

От фонд " Земеделие " припомнят, че графикът за директните заплащания е индикативен и има за цел да ориентира авансово земеделските стопани за периодите, в които ще чакат финансова поддръжка.

Съгласно калкулатора на фонда от 16 октомври предходната година до през днешния ден по директни заплащания са изплатени 1,143 милиарда лв., а от 1 януари тази година до през днешния ден по програмата за селските региони отвън ограниченията по директни заплащания са платени 40,480 милиона лв..
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР