Държавен фонд „Земеделие“ извърши първите плащания по помощта de minimis

...
Държавен фонд „Земеделие“ извърши първите плащания по помощта de minimis
Коментари Харесай

170 фермери получават над 1 млн. лева заради заразените животни

Държавен фонд „ Земеделие “ извърши първите заплащания по помощта de minimis за общините в Ямболско и Бургаско, наранени и лимитирани заради болестта чума по дребните преживни животни, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

170 аграрни стопани от седемте общини с въведени ограничавания поради чумата (PPR) ще получат общо към 1 060 000 лева или по 55 лева на овца/коза от помощта. Очаква се в идващите дни парите да бъдат налични по сметките на стопаните.

Плащанията са по подадените заявки от 19-20 юли, като компенсации ще получат освен стопаните на евтанизираните животни, само че и всички останали, които подлежат на забрана за осъществяване на млечни и месни артикули отвън лимитираната зона.

Чрез помощта de minimis стопаните ще могат да покрият загубите от неосъщественото мляко, ценовите разлики на изкупената продукция и усложненията при изхранването на животните. Тя е допълнение към към този момент изплатените на стопаните компенсации за евтаназирани животни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР