Държавен Фонд "Земеделие" (ДФЗ) преведе над 3 млн. лв. (3

...
Държавен Фонд "Земеделие" (ДФЗ) преведе над 3 млн. лв. (3
Коментари Харесай

ДФ Земеделие изплати над 3 млн. лева на дребните земеделски стопани за Кампания 2019

Държавен Фонд "Земеделие " (ДФЗ) преведе над 3 млн. лева (3 258 611 лева.) на 3084 претенденти по Схемата за дребни аграрни стопани (ДЗС), подали заявки за Кампания 2019. Заявяване за присъединяване по схемата беше допустимо само през референтната 2015 година, според член 16 от Наредба 3 от 17 февруари 2015 година за изискванията и реда за използване на схемите за директните заплащания, оповестиха от финансовата институция.

Право на подкрепяне имат бенефициентите, които са подали заявки по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП) и през 2019, като дават отговор на минималните условия за приемане на директни заплащания. За да се възползват от финансовата помощ те би трябвало да поддържат през всяка година от кандидатстването си, минимум толкоз възможни площи - като размер, колкото са заявили в заявката си за Кампания 2015 година

Държавен фонд "Земеделие " преведе над 3,7 млн. лв. по схемата за млади аграрни стопани

Подпомагането за дребни аграрни стопани замества всички заплащания по схемите за директни заплащания. Финансовата поддръжка се образува годишно и самостоятелно за всеки обособен бенефициент според от размера на допустимите площи, броя възможни животни и декларираните схеми, като не може да надвишава 1 250 евро, а заплащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР