Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) организира на максимална степен административния капацитет

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) организира на максимална степен административния капацитет
Коментари Харесай

Държавен фонд Земеделие работи активно животновъдите да получат субсидии до няколко дни 

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) провежда на оптималната степен административния потенциал на институцията по този начин, че бенефициерите по интервенциите за " Обвързано с производството подкрепяне за животни “ (ОПЖ) да получат до края на идната седмица (09.02.) предстоящите дотации. Това оповестиха от институцията.

Ето какво обявиха от ДФЗ:

ДФЗ работи при съблюдаване на главния принцип за ръководство на предоставените от европейските аграрни фондове – оторизациите да се правят при завършили административни инспекции и инспекции на място, съотносими към допустимостта на претендента и декларираните за подкрепяне площи и/или животни, с цел да има убеденост че европейските и национални средства се разходват вярно.

Предвид нараствания брой интервенции, късното привършване на приема на заявки за Кампания 2023, спомагателните промени в нормативната уредба, въвеждането на нови приеми на характерни документи и създаването на напълно нови системи за надзор, наказания и докладване, свързани с използването на ОСП 2023 – 2027 година, се изисква несъмнено софтуерно време и човешки запас, което неизбежно води до удължение на периода в процеса по оторизация на заявките за подкрепяне.

Без да са завършили всички законово планувани инспекции, осъществяването на оторизация по подадени заявки за подкрепяне би могло да докара до непозволено разходване на бюджета на Общността и до отрицателни за страната и бенефициерите последствия.

Напомняме на претендентите, декларирали дотации по интервенциите на директните заплащания, че Индикативният график е индикативен и има за цел да ориентира авансово земеделските стопани за идните заплащания към тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР