Държавата започва да изгражда и ремонтира физкултурни салони в училища

...
Държавата започва да изгражда и ремонтира физкултурни салони в училища
Коментари Харесай

Държавата започва изграждане на училищни салони в селските райони със 7.5 млн. eвро

Държавата стартира да построява и ремонтира физкултурни салони в учебни заведения от селските региони, разгласи Министерството на младежта и спорта (ММС). Общият размер на помощта е 7.5 млн. eвро.

Основната част от тях - 6 375 000 евро са от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. Останалите 1 125 000 евро са национално съфинансиране.

През ноември 2015 година министърът на спорта Красен Кралев, каращ тогава първия си мандат на поста, разгласи, че се обмисля с парите по програмата за развиване на селските региони да се строят салони в дребните обитаеми места. Според него това е метод да се реши казусът в част от към 700 учебни заведения, където не могат да се организират пълноценни часове по физическо образование.

Всяка община може да подаде единствено едно планово предложение за създаване на учебна спортна база, а оптималният размер на общите му разноски е 250 000 евро за един претендент, споделят от ММС.

От министерството показват, че разполагат с планове за подготвителни спортни зали, които ще бъдат предоставени безплатно на искащите. Срокът за кандидатстване е до 13 юли 2018 година, а плановите оферти се подават по електронен път.

Кралев и екипът му са съставили работна група сред ММС и Националния статистически институт, като до всички учебни заведения в страната са изпратени въпросници за положението на спортната база. Около 200 са учебните заведения без физкултурни салони в най-малките обитаеми места. Министерството чака края на месеца да има подробна статистика за положението на физкултурните салони в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР