Държавата влиза на пазара на зърното. Тя ще изкупи необходимите

...
Държавата влиза на пазара на зърното. Тя ще изкупи необходимите
Коментари Харесай

Важно решение за хляба. Държавата с голяма мярка

Държавата влиза на пазара на зърното. Тя ще изкупи нужните за облекчаване на потребностите на българското население количества. Така земеделските производители ще могат да осъществят своята продукция, а въпреки това българските жители няма да имат терзания за неналичия на пазара у нас.

Това взеха решение министър председателят Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев и Консултативният съвет по зърното на особено изнесено съвещание по тематиката.

Предстои да бъде конкретизиран механизмът, по който страната да закупува зърното, заяви държавната осведомителна работа. Разговорите по тематиката ще продължат на работна среща в Министерството на земеделието за уточняване на детайлите по налагащите се дейности, допълниха от " Дондуков " 1.

Преди два дни зърнопроизводители от страната сигнализираха, че страната постанова неофициална възбрана върху износа на зърно от България. Това стана, откакто от Министерството на земеделието увериха, че в страната ни има ресурс от зърно за идващите две години.  

В днешния диалог за продоволствието на популацията и проблемите пред бранша участваха още вицепремиерът Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов.

От страна на браншовите организации присъединяване в полемиката взеха представители както на зърнопроизводителите и зърнопреработвателите, по този начин и на животновъдите и търговците от бранша.

В края на срещата министър-председателят Кирил Петков акцентира, че държавното управление има за цел да подкрепи българските земеделци, тъй че те да могат да създават освен първични материали, само че и артикули с висока добавена стойност. Петков прикани представителите на бранша също да подават интензивно сигнали, в случай че имат информация за злоупотреби и нелоялни практики, което е в полза на всички страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР