Държавата трябва се намеси решително и да защити бъдещите и

...
Държавата трябва се намеси решително и да защити бъдещите и
Коментари Харесай

Волт: Държавата да защити майките от некоректните работодатели

Държавата би трябвало се намеси уверено и да отбрани бъдещите и сегашни майки от неточните работодатели, прикани Маргарита Кръстева, осма в листата на партия Волт за европейските избори.

„ Голяма част от работодателите в България дискриминират своите подчинени в детеродна възраст. Очакват от тях безкористно държание и цялостна отдаденост, само че в това време не съблюдават законите. Фрапиращото е, че доста дами не търсят правата си, тъй като ги е боязън, че ще останат без работа. И това се случва във всички сфери на заетостта “, показва Маргарита Кръстева.

Именно заради тази причина кандидатката на Европейска партия " Волт " е съсредоточила напъните си върху равноправието на половете и по-конкретно - отбрана на обществените и стопански права на дамите.

Кръстева има вяра, че ситуацията може да се усъвършенства само посредством лостовете на Европейския съюз, които се ползват сполучливо в западните страни. Убедена е, че сходни механизми ще върнат уважението към работещите майки и ще им обезпечат заслужен живот. Предлага и съответни решения – въвеждане на данъчни облекчения за фирмите, които наемат бременни дами или майки на дребни деца. Друг потребен ход би бил основаването на „ детски ъгъл “ в офисите.

„ По този метод страната може да отстрани втората година от майчинството, а майките ще бъдат подтиквани да се върнат на работа, като в това време ще са спокойни, че детето им е покрай тях и е обгрижвано по допустимо най-хубавия метод. При положително предпочитание няколко компании могат да си партнират и да построяват общи детски кътове. Това може да се случи и по европейски фондове “, безапелационна е Маргарита Кръстева.

Анализи показват, че огромна част от майките биха предпочели сходен вид пред опцията да получават 380 лева месечно през втората година от майчинството си, допълват от " Волт ".

От Европейска партия Волт считаме, че сходен метод ще се отрази позитивно на бизнес средата, където има рецесия за фрагменти и в това време дамите ще имат повече кариерен опит и няма да се откъсват за дълго време от работната атмосфера като цяло. Не на последно място - ще помогне в битката с демографската рецесия, която се обрисува като жизненоважен за нацията проблем и всеки свободно ще може да има дете без да се опасява, че ще загуби работата си, показват още " Волт ".

По думите на Кръстева е от извънредно значение страната да предложи положителни условия за вложения и отвън София, което ще спре хипер потока към столицата. За задачата обаче в провинцията би трябвало да има почтено възнаграждение, положително опазване на здравето, детски градини и среда за развиване на просвета.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР