Държавата трябва да си стъпи на краката „Кризите, които държавата

...
Държавата трябва да си стъпи на краката „Кризите, които държавата
Коментари Харесай

Вяра Емилова от Силистра: Подкрепа за икономиката и хората са приоритетите на БСП в Бюджет 2022

Държавата би трябвало да си стъпи на краката

„Кризите, които страната изживява сега, са вследствие на дългогодишната дясна политика в ръководството. Това важи в цялостна мощ за здравната, в това число КОВИД рецесията и енергийна рецесия. Затова и Българска социалистическа партия вижда смяната в усилването ролята на страната и връщане на тази на обществената страна. Държавата би трябвало да си стъпи на краката и да се изправи.“ сподели Вяра Емилова при среща с членове и симпатизанти в Силистра.

На срещата участва и Мая Димитрова – депутат от Българска социалистическа партия и зам.председател на комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание.

Българска социалистическа партия желае усилване на ролята на страната при ръководството на страната и това намира израз в защитаваните политики в Бюджет 2022, където съществени цели са поддръжка за стопанската система и грижа за хората.

“Борбата с монополите се явява предпочитана задача за Българска социалистическа партия, която държавното управление ще извърши като се ускори ролята на страната в ръководството в полза на българските жители. Започнахме с активността на мобилните оператори и колекторските компании. До края на февруари в Народното събрание би трябвало да бъде импортиран закон за колекторските компании, като задачата е да са ограничи тормозът върху хората от своеволията на колекторските компании ”, напомни Вяра Емилова.

„По отношение на обществената страна основно място заема политиката по приходите. В разследване на рецесиите, бедността и неравенствата се усилват. Нашата грижа са слабите, уязвимите и бедните“, сподели Емилова.

Като зам. ръководител на обществената комисия Мая Димитрова показа, че се приготвя един от най-социалните бюджети в България. Социалните разноски са увеличени с над 30% по отношение на 2021 година това възлиза на 20 милиарда лева за обществена политика. В които са включени: преизчисление на пенсиите; увеличение на поддръжката за фамилиите за развъждане на деца; повдигане на минималната работна заплата; увеличение на компенсациите за безработица и нарастване на помощта за хората с увреждания.

Социалистите показаха предпочитание за повече срещи и полемики по проблеми, вълнуващи живота и битието на жителите на Силистра и района. Изразена бе поддръжка за решението на Конгреса за отменяне на оставката на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, като подчертаха, че не е в този момент моментът за осъществяване на вътрешнопартиен избор, когато партията е в ръководството на страната и има късмет да осъществя своите предизборни обещания – изключително тези със обществена устременост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР