Държавата трябва да окаже подкрепата си за религиозните изповедания у

...
Държавата трябва да окаже подкрепата си за религиозните изповедания у
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи

Държавата би трябвало да окаже поддръжката си за религиозните изповедания у нас и да обезпечи съответно финансиране за тяхната активност. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с основния мюфтия Мустафа Хаджи, която се състоя на " Дондуков " 2 по самодейност на Главното мюфтийство, оповестява прессекретариатът на президента.

 © Българска телеграфна агенция
Двамата са били единомислещи, че мирното общуване на представителите на другите религиозни общности у нас е потвърден с вековете модел и той би трябвало да бъде укрепван и затвърждаван.

Българските мюсюлмани са значима и неразделна част от обществото ни и не би трябвало да позволяваме капсулация и изолираност, е бил безапелационен президентът. По думите му, с цел да се предотвратят опити за външна интервенция и въздействия, е належащо страната да обезпечи прехрана за заплатите на духовните лица и тяхното образование в България.

Румен Радев е изтъкнал, че мюсюлманското изповедание не би трябвало просто да получи съответно финансиране от страната, само че би трябвало и да се развива въз основата на личните обичаи. " Не бива да позволяваме религията да се политизира, само че страната би трябвало да поеме своите задължения към спокойната и самостоятелна активност на вероизповеданията у нас ", е декларирал президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР