Държавата търси начин за устойчиво и справедливо финансиране на малките

...
Държавата търси начин за устойчиво и справедливо финансиране на малките
Коментари Харесай

Държавата обмисля механизъм за устойчиво финансиране на малките населени места

Държавата търси метод за стабилно и заслужено финансиране на дребните обитаеми места. Това може да стане посредством механизъм за преразпределение на част от общинските бюджети.

Кметовете на кметства оферират също да се сътвори народен фонд с най-малко 10 млн. лева за средства, от който дребните селища да могат да аплайват с планове непосредствено, без да минават през общините. Това беше една от тематиките за диалог сред премиера акад. Николай Денков и кметовете на кметства, оповестяват от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят се включи в отчетното заседание на тяхното съдружие край Калофер. Акад. Денков даде обещание да разяснява предлагането с сътрудниците си в Министерския съвет в границите на подготовката на държавния бюджет за 2024 година

„ Много е значимо за един общественик да не основава разделения, които ще ни пречат да работим дружно. Ще работя всеки човек в България да се усеща по-добре. Може да имаме друго мнение, може да имаме друга орис, само че да работим дружно “, обърна се към кметовете министър председателят.

Акад. Денков разяснява и напъните за осъществяване на действителна правосъдна промяна. „ За да се трансформират нещата в България към по-добро, би трябвало тези, които нарушават законите, бързо да получат правораздаване. България може да бъде прелестно място, в случай че в нея се краде по-малко “, безапелационен бе министър председателят.

В отговор на въпрос министър-председателят се опълчи на тезата, че има несъгласие сред патриотизма и актуалното обучение.

“Трябва да съвместим нашия същински национализъм с подготовката на децата по този начин, че те да могат да се съревновават с най-хубавите в света ”, изясни акад. Денков.

„ Моля забравете тезата, че който предлага да се учат съвременни неща, не е родолюбец. Трябва да се гордеем, че сме българи и би трябвало да работим дружно, с цел да превърнем България в едно по-хубаво място за живеене “, обърна се към участниците в събитието министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР