Държавата ще върне лиценза за внос и износ на завода

...
Държавата ще върне лиценза за внос и износ на завода
Коментари Харесай

Ще върнат лиценза на Емко

Държавата ще върне лиценза за импорт и експорт на завода за муниции "Емко ". В понеделник (19 септември) като изключителна точка от дневния ред Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките ще прегледа настояването на сдружението.

"Обръщам се към служащите на "Емко ". Вие сте извънредно значими за нас и сте изключителна значима част както за района, по този начин и за стопанската система на страната ", сподели икономическият министър Емил Караниколов на ексклузивен брифинг.

Преди два месеца полицията, работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и "Пожарна сигурност " направиха инспекция в завода и откриха редица нарушавания, свързани с сигурността при съхранението на муниции. Съответно способените органи уведомиха Междуведомствения съвет. Който на собствен ред лиши лиценза за импорт и експорт на "Емко " за шест месеца или до отстраняването на нарушаванията.

Преди седмица от сдружението изпратиха писмо до съвета, с приложени три констативни протоколи от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), в два които се показва, че нередностите са отстранени. В третия обаче имало констатации, че някои проблеми не са решени, за което е даден период от един месец.

След това основният секретар на Междуведомствения съвет Аню Ангелов е изискал информация от полицията дали са отстранени нарушаванията, открити от всички органи, в това число работа "Пожарна сигурност ". Караниколов към този момент получил увещание, че тази информация ще бъде налична за съвещанието в понеделник. В задатък той посочи, че Икономическата полиция не е разкрила проблеми.

"Нека управлението на "Емко " се погрижи да в профил нарушаванията и лицензът им ще бъде възобновен незабавно. Ако са отстранени нередностите, нямаме никакви учредения да не върнем лиценза. И той ще бъде възобновен неотложно ", добави министърът на стопанската система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР