Държавата ще помогне на общините за скъпия ток на училища,

...
Държавата ще помогне на общините за скъпия ток на училища,
Коментари Харесай

Петков притисна общините: Помощ за тока, но първо да ги пров...

Държавата ще помогне на общините за скъпия ток на учебни заведения, лечебни заведения и осветяване, само че в случай че имат изрядни публични поръчки. Преди да упорстват за финансово подкрепяне общините първо би трябвало да бъдат тествани от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) дали харчат бюджетите си транспарантно.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на днешното постоянно съвещание на кабинета.

Заседанието на министрите е разграничено на две елементи - постоянна и оперативна. Именно във втората част ще бъдат разисквани проблемите на общините, които не могат да си разрешат да платят сметките си за ток, както и в целокупност обстановката с високите цени на газа и електричеството.

Петков изрази подозрение дали общините в усложнение харчат средствата в бюджетите си по транспарантен метод. Премиерът заподозря нередности. Според него казусът с уличното осветяване в столицата подплатява думите му с обстоятелства.

По време на съвещанието вътрешният министър Бойко Рашков ще показа отчет за напредъка по следствието към " Булгаргаз ". " Видяхме, че очевидно има съществени позволени нарушавания, с цел да има тези високи цени на газа ", изясни Кирил Петков. Той увери, че оттук-нататък българският консуматор няма да заплаща цената за направени волно или несъзнателно неточности.

В рамките на съвещанието министърът на защитата Стефан Янев ще показа настоящи вести към рецесията Русия-НАТО. Министрите ще обсъдят и точните политики на България в границите на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Свързани вести ГЕРБ яхна скъпия ток, желае 200 млн. помощи за общините
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР