Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след

...
Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след
Коментари Харесай

Ще осигурят временни жилища на пострадалите от наводненията

Държавата ще обезпечи краткотрайни жилища на изгубилите домовете си след наводненията. Това разяснява в ефира на министърът на защитата Димитър Стоянов. Той се надява, че след това ще има и по-сериозна реакция.

„ Има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата - да открият къде е повода и кой е довел до това положение. Ако има отговорен, да си понесе наказването ”, уточни още той.

По думите му няма забавена реакция и на местата, откъдето са получили сигнали, са реагирали незабавно.

„ Още на 2 септември беше задействан модулът за превъзмогване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде незабавно в Богдан и Каравелово. Не сме получили различен сигнал, не сме реагирали ”, посочи Стоянов.

Той акцентира, че още първия ден са изпратени над 100 индивида и 18 машини сред Богдан и Каравелово. „ Показахме, че страна има и реагирахме съответно. Всички получени сигнали са отработени ”, съобщи Стоянов.

И добави, че няма места, които да са недостъпни.

Според него, с цел да бъдат отворени най-важните артерии, ще отнеме седмици. Стоянов сподели, че е изкарана цялата допустима техника, която се намира покрай карловските села.

„ При поискване - ние реагираме незабавно. Има я и работната ръка. Но техниката не може да се влезе в средата на селото, до момента в който липсват подходи ”, акцентира министърът.

„ Армията беше подценявана 30 години, само че постоянно са разчитали на армията. Време е да помислим и за Българската войска също ”, моли той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР