Държавата ще осигури още средства за украинските бежанци с икономии

...
Държавата ще осигури още средства за украинските бежанци с икономии
Коментари Харесай

Държавата ще осигури още пари за украинските бежанци


Държавата ще обезпечи още средства за украинските бежанци с икономии от бюджета, споделиха за bTV от Министерство на финансите.

Досегашната стратегия е със период до на следващия ден, а хотелиерите, които подслониха, са в незнание по какъв начин ще продължи издръжката им през зимата.

В по морето най-малко още четири месеца ще останат тъкмо 11 000 украински бежанци. Вицепремиерът Иван Демерджиев към този момент изясни, че те няма да бъдат местени и остават при същите условия.

От Министерство на финансите оповестиха, че стратегия ще бъде удължена още веднъж, а размерът на средствата няма да се трансформира. Ще бъдат набавени с икономии и още веднъж Министерство на туризма ще дава отговор те да доближават до хотелиерите.

За последното денонощие в България са влезнали 2504. Общо у нас за краткотрайна протекция са - 53 189 души.

Всички обаче, които идват в този момент в България, ще бъдат насочвани към директния центъра в Елхово, където ще могат да останат до 30 дни, след което ще бъдат насочвани към този момент към държавни бази.

" Условията са надалеч от тези за непрекъснато настаняване, само че това е директен център. Надяваме се, че тези хора, които в този момент са там, до края на седмицата ще бъдат ориентирани към държавните бази за непрекъснато престояване ", сподели регионалният шеф на Ямбол Георги Чалъков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР