Държавата се намира в толкова критична ситуация, че не можем

...
Държавата се намира в толкова критична ситуация, че не можем
Коментари Харесай

Лидерите: Как да изправим страната на крака? Ще решаваме истинските проблеми на хората!

Държавата се намира в толкоз сериозна обстановка, че не можем да си позволим дребнави разногласия, хлапашки борби за превъзходство, обиди и клюки от парламентарната естрада. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС на първото съвещание на 48-ото Народно заседание. Тя акцентира, че единството и мирът ще са в основата на позициите на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, оповестяват от Нова телевизия.

„ Истината през днешния ден е една – и е неприятна. След три служебни държавни управления и едно седеммесечно на четворната коалиция страната ни не е в положение да си заплаща сметките. Предприятията са застрашени от фалит. Хиляди семейства са изправени пред риска от внезапно обедняване. Днес няма доста разновидности. Единственото, което би трябвало да мислим, е по какъв начин да надигнем страната на крайници ”, добави тя.

„ В този парламент „ Продължаваме промяната “ (ПП) ще възвърне работата си от там, откъдето беше спряна. Този път като градивна и предвидима съпротива. Ще се водим от два правилото – да оправдаем доверието на нашите гласоподаватели, като осъществим предизборните си обещания, както и да работим за решаването на същинските проблеми на всички българи “.

Това сподели водачът на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател Кирил Петков в речта си към депутатите. Той напомни, че предизборните им обещания са в четири области.

„ Сферата на подкрепяне на конкурентоспособността на българския бизнес. Ще настояваме нито един налог да не бъде нараснал, както и бюджетният недостиг да е стеснен до 3%. Ще настояваме на таван на цените на тока от 250 лева на мегаватчас. Ще работим и за таван на цената на газа “, посочи Петков.

В сферата на обществената политика Политическа партия ще предложи нарастване на пенсиите с 20%, с цел да може приходите на възрастните хора да не престават да изпреварват инфлацията. Ще поддържат и минималната работна заплата да доближи 50% от междинната работна заплата – или 860 лева

„ В сферата на битката с корупцията още през днешния ден ще внесем още веднъж законопроекта за антикорупционната комисия с проверяващи функционалности. Ще работим, с цел да ускорим внасянето на законопроекта за следствие на основния прокурор от самостоятелен арбитър “, сподели още Петков, представен от bTV.

В сферата на външната политика Политическа партия ще продължи работата за влизане на България в Шенген, както и стъпките за влизането ни в еврозоната от 2024 година По думите на Кирил Петков опасността от войната в Украйна не би трябвало да притъпява потребността от правда в България.

„ Както постоянно след избори идва време за разбори. И този път народът не избра никой, който независимо да ръководи страната. Отново се появи, че уроците не са научени. За следващ път не се проправи път на разговора за решение на рецесията, а разговорът е несъмнено изискване за разцвет. Ако го няма, то това ще докара до разпад “.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Основната задача на всички политици е да можем посредством разговор да решим проблемите, които стоят пред нас. Избирателите ни избраха, с цел да представляваме и решаваме проблемите им. Най-вече да създадем по този начин, че зимата да не ни докара до тежки тествания “.

„ Ние от Движение за права и свободи сме подготвени на разговор и това сме го посочили във времето. Пак споделям, общуването сред нас, е най-здравословната рецепта “, сподели още той.

„ Не можем да продължаваме да губим време, дружно би трябвало да се оправим. Подкрепата от всички партии е път към триумфа “.

Таван на цените, на парното, тока и газа, внася Българска социалистическа партия в новия Народното събрание. Това разгласи при откриването на 48-ото Корнелия Нинова.

Нужно е нарастване на приходите, поддръжка за енергийно бедните, обществено бедните, младите работещи фамилии.

Изправени пред каскада от рецесии, ние би трябвало да решим четири въпроса – благосъстоянието на българския народ, финансова непоклатимост и развиване на стопанската система, безкомпромисна битка с корупцията и гарантиране на мир за народа и отбрана на неговото достолепие, добави водачът на левицата, представена от dariknews.bg.

Днес не партиите, а институциите би трябвало да дадем отговор можем ли да се оправим с рецесиите и да осигурим на България излаз от рецесиите, на народа сигурност и благоденствие. Това е в най-много институционален, а не толкоз политически въпрос. Можем, в случай че сме във взаимоотношение, а не във война между тях, добави Корнелия Нинова.

Уважаеми сънародници. Искам да ви запитвам удовлетворени ли сте от това, което виждате в тази зала? Харесва ли ви резултата от изборите? Допада ли ви, че за следващ път Народно събрание ще събере не народни представители, а болшинство от безразборна евроатлантическа навалица.

Ние от „ Възраждане “ няма да приказваме от името на целия народ, само че за положително или зло – и никой различен не може. Защото българският народ се въздържа от присъединяване в изборите, по тази причина никой няма по какъв начин да приказва от негово име.

Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов в тирада пред Народното събрание, оповестяват от БГНЕС.

Не знаем какви са аргументите повече от 61% от българите да не гласоподават, само че се досещаме: незаинтересованост, нихилизъм, обезверение, обезсърчение, отчаяние, душевна леност и деградация. Всичко това на процедура написа смъртната присъда на народа и страната ни, добави Костадинов.

На фона на това, до момента в който на неколкостотин километра от границите ни се води война, чиито стопански последствия към този момент гълтам целия ни континент; до момента в който инфлацията разяжда стопанската система ни, цяла седмица още несвиканото Народно събрание се занимаваше с най-важния проблем в страната ни дали през днешния ден да участват посланиците на Русия и Беларус.

Евроатлантическата навалица тук със своето детско държание тук привежда тази присъда в деяние всеки ден. Ето за какво отново запитвам – от тези хора ли очаквате да ви ръководят добре, да са обективни и безкористни в дейностите си, и да слагат българския интерес над всичко, както се заклехме всички доскоро?, попита още Костадинов.

Той прочете пред депутатите и две стихотворения на Иван Вазов.

Народът ни изпрати, с цел да търсим решения, а не да демонстрираме партиен егоцентризъм. Това сподели в първата си тирада в Народното събрание ръководителят на „ Български напредък ” Стефан Янев.

Бившият министър председател и екс боен министър разгласи, че от групировката ще се концентрират върху три съществени тематики – сигурност, правдивост и взаимност. Янев подчертава и върху разсъдъка на сътрудниците си. Депутати се пошегуваха в пленарната зала, че четирите целта, оповестени от водача на „ Български напредък “ в действителност водят до абревиатурата Съюз на съветските социалистически републики – която значи Съюз на руските социалистически републики.

Иначе в първата си тирада като депутат Стефан Янев разгласи, че България би трябвало да продължи да взе участие в съюзите, в които взе участие.

От името на „ Български напредък “ той съобщи, че българският народ чака решения за цената на живота, приходите, бъдещето на децата на България. В обществото ни има 10-15 персони, които ни разделят, ще работим за одит на тези хора, разяснява Янев. Който работи в полза на гражданското общество, е добре пристигнал в лодката на „ Български напредък “, дружно да плаваме против течението, добави той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР