Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са

...
Държавата се блокира от упорството на управляващите. Проблемите не са
Коментари Харесай

БСП: Държавата се блокира от упорството на управляващите


Държавата се блокира от упорството на ръководещите. Проблемите не са от през вчерашния ден. Те се посочваха години наред от нашата политическа мощ. Преяждането с власт и невслушването в проблемите на нацията доведоха до това, до което никой не би желал да стигне - митингите по улиците, в които вземат участие голяма част от младите. Те са разтревожени за своето бъдеще и не желаят да отсрочват решението на проблемите. С тези думи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов разяснява ескалирането на митингите от последните дни.

Относно готовността на президента с вероятно служебно държавно управление, той акцентира, че никой не би трябвало да бъде сюрпризиран от една конституционна опция. Смятам, че в идващите дни опцията за длъжностен кабинет ще придобие още по-сериозна действителност. Това твърдоглавие продължава към този момент трета седмица и никой не се вслушва в същинския дневен ред на хората, които стачкуват, съобщи Михайлов.

Социалистът е безапелационен, че рецесията е толкоз сериозна, че никой не може да се прави, че не вижда какво се случва и да чака постоянните избори. Това, че хората не утвърждават държавното управление и над 60% от тях поддържат митингите значи, че има съществено неодобрение в обществото, изясни депутатът от левицата.

По мотив обстановката с пандемията от COVID-19, Михайлов съобщи, че би трябвало да бъдем съществени реалисти. В никакъв случай не би трябвало да разрешаваме една здравна проблематика да се трансформира в спирачка на политически проблеми, които от години не се вземат решение. Дневният ред пристигна от митингите, тъй като никойне се вслушваше години наред в настояванията на хората. И да кажем, че персоналните упоритости на някой, включително и президентът на страната, са извели десетки хиляди хора по улиците на страната, е неуместно, разяснява още той.

Михайлов увери, че Българска социалистическа партия е подготвена за избори, има свои управнически хрумвания, които от дълго време ясно е изложила във „ Визия за България “. Те са безусловно отговарящи на условията на нацията, тъй че дано се вслушаме в гласа на болшинството, да тръгнем към машинно гласоподаване, само че и към оставка на държавното управление и споразумяване на проблемите от суверена на страна, какъвто е народът, заключи социалистът.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР